HTML

Frets on Fire Blog

A méltán nagysikerű PC-s játék, a Guitar Hero alapján készült gitár-szimulátor, amely teljesen ingyenes.

Reklám

Reklám

2008.02.28. 13:46 GuitarLover

Frets on Fire - billentyűzetet az ölbe!

Vágytál már arra, hogy nagy rocksztár legyél?

Most itt az alkalom, hogy bebizonyítsd, Te vagy a legjobb gitáros a Földön!

A PC-s játékok mindig fognak újdonsággal szolgálni. Hajdanán megjelent a méltán nagy sikert aratott Guitar Hero, amely egy új színfoltot vitt a számítógépes játékok palettájára. A játék lényege, hogy billentyűzetünket gitárként használva kell a különböző dallamokat eljátszani.

Alapértelmezett beállításnál a "húrokat" az F1-F5 billentyűkkel tudjuk "lefogni", az Enter-rel pedig "pengethetjük" gitárunkat. A különböző hagokat különböző színű pöttyökkel jelölik a játékban, amiket a megfelelő ütembeben kel eltalálnunk ahhoz, hogy az aktuális szám élvezhető legyen. Ez így kicsit bonyolultan hangzik, de itt egy videó, amiből minden kiderül:





A legnagyobb különbség a Guitar Hero és a Frets on Fire között az, hogy a Frets on Fire egy nyílt forráskódú játék, azaz szabadon terjeszthető és másolható, így nem kell attól tartanunk, hogy a kommandósok elvisznek gitározás közben. :)

Tapasztalatból tudom, hogy egy baráti társaság is igen kellemesen el tud vele szórakozni egy kellemes szombat estén, rengeteg örömet (és bánatot) okozva a résztvevőknek.

A játék lehetőséget biztosít az online versengésre is. A beállításoknál csupán engedélyeznünk kell a programnak, hogy feltölthesse pontjainkat a világhálóra. Az összesített pontállás a World Charts linken tekinthető meg.

A szoftver angolnyelvű változata letölthető a Frets on Fire linkről.

Egy lelkes csapatnak köszönhetően megjelent a magyar nyelvű verzió is, amelyet a szerkesztők Huns on Fire-ra kereszteltek.


1 komment

Címkék: blog download letöltés on dalok fire song frets


A bejegyzés trackback címe:

https://frets-on-fire.blog.hu/api/trackback/id/tr53358057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

95Anarki 2010.06.13. 12:10:35

Vasárnap este nem lehet szórakozni? :)
süti beállítások módosítása